Blog

Oranjefestival 2014

Oranjefestival 2014

Op 26 april is het dan zo ver: de allereerste Koningsdag ever! En deze jongen mag lekker plaatjes draaien. Waarom? Omdat ik het geluk heb in Krimpen aan den IJssel te wonen! Stichting Krimpen Presents organiseert al 4 jaar verschillende festivals in Krimpen en al een aantal jaren proberen ze me te boeken. Dit jaar is dat gelukt. En dat ging als volgt:
Een paar maanden geleden, mijn telefoon gaat, Ernst Jan: “Hey, Peter, heb jij hoogtevrees?” “Nee”, antwoord ik. “Heb je 26 april al iets te doen?” Wederom antwoord ik ontkennend. “Mooi, dan draai je op het Oranjefestival!”

Grootse plannen, met een hoogwerker en al, bleken te zijn gesmeed. Alleen ik moest nog durven. En óf ik dat durf! Alzo geschiedde, ondergetekende meldt zich rond een uur of twee bij het festivalterrein. Laptopje in de rugzak en die ladder op, een meter of vijf de lucht in. DJ-booth opbouwen, soundchecken en wachten tot om drie uur de muziek aan mag. Meestal krijg ik van mijn opdrachtgever een ‘eerste plaat’ aangereikt (dat is bij bruiloften wel zo handig), maar nu ben ik al weken aan het nadenken over de opening. Weet ik ook eens hoe een bruidspaar zich voelt.
Om drie uur staat er een handjevol mensen op het plein. Ik start mijn eerste track, het eerste uur is voor mij! “Gelijk knallen”, had Ernst Jan gezegd. Prima! Het is voor een DJ niet makkelijk om steeds weer de sfeer van een band vast te houden, maar het lijkt me prima te lukken. In het zonnetje gaan de voetjes al snel van de vloer en over de line-up hoeft niet geklaagd te worden. Back At Seven, Taymir, Schele Nelis , De Wet, Eager en Rigby zetten stuk voor stuk topshows neer. En ik houd met mijn deuntjes de bezoekers op het terrein, geholpen door het fantastische weer en de uitstekende catering! Want het hele festival klopt; de acts, het podium, de horeca (verzorgd door de Molukse gemeenschap), het weer, het geluid en vooral de vele vrijwilligers die voor en achter de schermen aan het werk zijn.

Volgend jaar weer! Maar dan op 5 mei. Save the date!

april 30th, 2014

No Comments

Comments are closed.